Hladno stiskano olivno olje je zelo zanimiv proces
Nekaj časa nazaj sem imela priložnost si ogledati. Kako izgleda hladno stiskano olivno olje in kaj vse je potrebno narediti, da dobimo dobro olje? Na srečo imam prijateljico, ki ima seveda fanta, ki ima oljarno. K njej sem velikokrat zahajala po službi, saj sem imela potem še kakšne opravke in sem se vmes ustavila še pri njej. Ravno, zato mi je hladno stiskano olivno olje postalo res zelo zanimivo, saj so spodaj imeli oljarno. Tam sem si lahko ogledala ves postopek od stiskanja olivnega olja do končnega produkta.
Prijateljica me je čisto vedno povabila v oljarno, saj mi je vedno imela za pokazati kaj novega. In mene je seveda to najbolj veselilo, saj sem se naučila vedno kaj novega. Lepo je skuhala kavico in sva se odpravile spodaj v oljarno. Tam naju je pričakal njen fant in skupaj smo lepo spili kavo ter po debatirali, kaj je novega. Vsake toliko sem tudi dobila za domov eno hladno stiskano olivno olje, kar pa mi je seveda vedno prišlo prav, saj sem doma najraje delala ravno s tem oljem. Pripravljala sem zelo veliko različnih jedi in kar naenkrat sem dobila neko motivacijo za kuhanje. Prej sem vedno hodila ven jest, sedaj pa si celo v službo odnesem doma skuhano jed.
Prijateljica me je nekako motivirala, da sem končno začela kuhati, saj sem ugotovila, da hladno stiskano olivno olje, da zelo dober okus, katerikoli jedi oziroma kjerkoli ga uporabiš. Tudi v solati je to olje zelo dobro in glede na to, da jaz solate res ne jem, sem bila zelo presenečena. Ko sem preizkusila solato s hladno stiskanim olivnim oljem, saj je bila popolnoma drugačna in stokrat boljša. Moji prijateljici res vedno rada, grem pa tudi, če se ne ustavi v oljarni. Lepo je vsaj s kom malce podebatirati in se pogovoriti, kako je potekal dan.